Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
lenin7
Fuckin' Priceless
Dołączył: 26 Sty 2007
Posty: 2301
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 383 razy Ostrzeżeń: 1/5 Skąd: BBA Płeć: Male
|
Wysłany: Wto 22:36, 03 Mar 2009 Temat postu: |
|
|
Ryby są w ogóle chujowe ;)
Post został pochwalony 0 razy |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
bottom_feeder
Fuckin' Priceless
Dołączył: 12 Cze 2007
Posty: 2840
Przeczytał: 1 temat
Pomógł: 163 razy Ostrzeżeń: 0/5
Płeć: Male
|
Wysłany: Wto 22:54, 03 Mar 2009 Temat postu: |
|
|
Szprot w zalewie pomidorowej jest OK. Paluszki rybne są OK. Fish and chips jest OK. Śledź w śmietanie rządzi!!
Post został pochwalony 0 razy |
|
Powrót do góry |
|
|
makeć
Permanent Discography User
Dołączył: 30 Gru 2008
Posty: 389
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 14 razy Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: gdynIA Płeć: Male
|
Wysłany: Wto 22:58, 03 Mar 2009 Temat postu: |
|
|
lenin7 napisał: | Ryby są w ogóle chujowe ;) | jakieś marksistowskie podejście! jaram się rybami tylko muszą być dobrze przyrządzone. "ryba wpływa na wszysko"
Post został pochwalony 0 razy |
|
Powrót do góry |
|
|
PabloMag
Ambassador Extraordinary
Dołączył: 17 Wrz 2007
Posty: 1910
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 192 razy Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: WWA/Ursynów Płeć: Male
|
Wysłany: Wto 23:03, 03 Mar 2009 Temat postu: |
|
|
Śledzie tylko kupne. Lisner "Śledzie wiejskie z cebulą" w dużych słoikach - mistrzostwo. Prawie wszystkie koreczki.
Ostatnio niewiele żarcia miałem w lodówce to zrobiłem zapiekanki, ale przedtem posmarowałem masłem czosnkowym [ najlepiej troche masła i wyciśniętego czosnku wrzucić w czymś do mikrofalowki, wtedy od razu jest dobre do smarowania, jesli ma sie wetrzec w bułkę] i na to mozarella pokrojona w plasterki i posypana bazylią albo ziołami prowansalskimi i do piekarnika. Mniam.
Post został pochwalony 0 razy
Ostatnio zmieniony przez PabloMag dnia Wto 23:04, 03 Mar 2009, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
|
oszust
Zalatuje lekką nutą profesjonalizmu
Dołączył: 12 Kwi 2007
Posty: 195
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 7 razy Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Kielce
|
Wysłany: Wto 23:06, 03 Mar 2009 Temat postu: |
|
|
jajecznica z majonezem kieleckim for life
Post został pochwalony 0 razy |
|
Powrót do góry |
|
|
Nicpoń
Drużyna A
Dołączył: 26 Kwi 2007
Posty: 2692
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 252 razy Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Siedlce
|
Wysłany: Wto 23:10, 03 Mar 2009 Temat postu: |
|
|
Jak smakuje jajecznica z majonezem? Ja narazie czytam się nic nie udzielam, ale co raz to robię gały na to co piszecie :D
Post został pochwalony 0 razy |
|
Powrót do góry |
|
|
woycieh
Permanent Discography User
Dołączył: 27 Cze 2007
Posty: 549
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 166 razy Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Wto 23:33, 03 Mar 2009 Temat postu: |
|
|
PabloMag napisał: | Ten Pomysł na zapiekankę to jest kot! Zajebiście lubie!
panga (filet oczywiście) keczupem albo mixem keczupu i majonezu polana, obłożona żółtym serem i zapieczona w piekarniku mmmmmmmm delyszys |
jak juz pisal alkofun, to pange ciezko ryba nazwac, w zyciu tego nie tkne i tez nie polecam, lepiej poczytac co nieco skad ten syf sie bierze :)
swoja droga keczup do wszystkiego innego niz zapiekanka typu bulka+ser+pieczarki jest dla mnie profanacja zarcia...
nienawidze tego wynalazku, a do dan obiadowych [a ryby to juz szczegolnie!] sobie tego nie wyobrazam, ale jak sa gusta i gusciki, tak smaki i smaczki ;]
jak jestesmy przy rybach to od siebie polece szybka opcje na kolacje/sniadanie, ktora wczoraj wlasnie robilem, tj kostka bialego sera+puszka tunczyka w sosie wlasnym+mala cebulka+ugotowane jajko+lyzka, dwie majonezu+pieprz+troszke vegety. wszystko razem mieszamy, kladziemy na pieczywo, nejlepiej ciemne, posypujemy szczypiorkiem + jakis tam ogorek czy pomidor i mamy pyszna lekka przekaske :)
Post został pochwalony 0 razy |
|
Powrót do góry |
|
|
bottom_feeder
Fuckin' Priceless
Dołączył: 12 Cze 2007
Posty: 2840
Przeczytał: 1 temat
Pomógł: 163 razy Ostrzeżeń: 0/5
Płeć: Male
|
|
Powrót do góry |
|
|
Eri
Drużyna A
Dołączył: 01 Sty 2007
Posty: 5606
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 973 razy Ostrzeżeń: 1/5
Płeć: Male
|
Wysłany: Śro 0:34, 04 Mar 2009 Temat postu: |
|
|
alkofun napisał: | Jak smakuje jajecznica z majonezem? Ja narazie czytam się nic nie udzielam, ale co raz to robię gały na to co piszecie :D |
Ty no, mój wspollokator z 1 roku studiów, wszystko jadł z majonezem. Jajecznica z majonezem, schabowy z majonezem, frytki z majonezem itp itd, i jemu to zajebiscie smakowalo, wiec ja sie nie dziwie ze tak mozna ;]
Post został pochwalony 0 razy |
|
Powrót do góry |
|
|
bottom_feeder
Fuckin' Priceless
Dołączył: 12 Cze 2007
Posty: 2840
Przeczytał: 1 temat
Pomógł: 163 razy Ostrzeżeń: 0/5
Płeć: Male
|
Wysłany: Śro 0:39, 04 Mar 2009 Temat postu: |
|
|
majonez jest zajebisty, nie dziwie się ziomkowi ;] Majonez+Kjeczap+Musztarda uuummmm
Post został pochwalony 0 razy |
|
Powrót do góry |
|
|
lenin7
Fuckin' Priceless
Dołączył: 26 Sty 2007
Posty: 2301
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 383 razy Ostrzeżeń: 1/5 Skąd: BBA Płeć: Male
|
Wysłany: Śro 4:18, 04 Mar 2009 Temat postu: |
|
|
Ja też dodaję do wszystkiego majonezu ale z jajecznicą jeszcze nie testowałem :)
A co do ryb to nie lubię pod żadną postacią. Jak nie mam już kompletnie nic do jedzenia to paluszki ujdą. I pierdoli mnie to, że jest zdrowa. :-]
Post został pochwalony 0 razy |
|
Powrót do góry |
|
|
Oryn
Administrator
Dołączył: 24 Gru 2006
Posty: 5286
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 162 razy Ostrzeżeń: 0/5
Płeć: Male
|
Wysłany: Śro 9:44, 04 Mar 2009 Temat postu: |
|
|
woycieh napisał: |
jak juz pisal alkofun, to pange ciezko ryba nazwac, w zyciu tego nie tkne i tez nie polecam, lepiej poczytac co nieco skad ten syf sie bierze :)
|
A powiedz ile takiego syfu wpieprzasz nieświadomie ;>
Post został pochwalony 0 razy |
|
Powrót do góry |
|
|
woycieh
Permanent Discography User
Dołączył: 27 Cze 2007
Posty: 549
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 166 razy Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Śro 10:41, 04 Mar 2009 Temat postu: |
|
|
jasne, ze duzo. ale swiadomosc jest wazna. nie jestem fanatykiem zdrowej zywnosci, ale staram sie przynajmniej przeczytac sklad przed zakupem czegos i wybrac to gdzie jest mniej chemii.
zreszta wystarczy zwracac uwage na ceny. maslo za 1,50zl, czy jakas wedlina za pare zl/kg, to oczywisty fejk, w takiej wedlinie polowa skladu to woda i chemia, a maslo kolo pawdziwego masla bankowo nawet nie stalo ;]
Post został pochwalony 0 razy |
|
Powrót do góry |
|
|
Oryn
Administrator
Dołączył: 24 Gru 2006
Posty: 5286
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 162 razy Ostrzeżeń: 0/5
Płeć: Male
|
Wysłany: Śro 11:11, 04 Mar 2009 Temat postu: |
|
|
No właśnie. Chodzi o to, że akurat trafiła się panga i sprawę napiętnowują co raz to kolejne osoby a w takiej zwykłej szynce, oprócz samej wody jest jak wspomniałeś taka chemia, że szok.
e: A już nie wspomnę o KFC i ich kurczaczkach, bo mój stary kiedyś był u hodowcy który dla nich pracował i mu wspomniał troszeczkę :)
e2: zmieniłem nazwę, bo lepsze rzeczywiście
Post został pochwalony 0 razy
Ostatnio zmieniony przez Oryn dnia Śro 11:15, 04 Mar 2009, w całości zmieniany 3 razy |
|
Powrót do góry |
|
|
lenin7
Fuckin' Priceless
Dołączył: 26 Sty 2007
Posty: 2301
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 383 razy Ostrzeżeń: 1/5 Skąd: BBA Płeć: Male
|
Wysłany: Śro 11:37, 04 Mar 2009 Temat postu: |
|
|
Taką ciekawostkę mi kumpel, który pracował w KFC, że pikantna panierka do kurczaków to polski wynalazek :D
Post został pochwalony 0 razy |
|
Powrót do góry |
|
|
|